Monero (XMR) Nedir? - Bilgi Kasırgası

Post Top Ad

15 Eylül 2018

Monero (XMR) Nedir?

 Kripto para yazı serimize Monero (XMR) ile devam ediyoruz. Kripto paralarla ilgili önceki yazılarımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Bu yazımızda Market Cap değeri bakımından 9. sırada olan Monero'nun özelliklerini, ne işe yaradığını, ne kadar adet XMR bulunduğunu ve kaç para olduğunu anlatacağız.
monero-nedir

MONERO (XMR) NEDİR?

 Monero (XMR), takip edilemeyen, özel ve güvenilir bir kripto para olarak karşımıza çıkıyor. Monero, ağı üzerinde yapılan işlemlerin takip edilmemesini ve bağlantısız (merkezsiz) olmasını istediği için çok güçlü bir şifreleme metodu kullanmaktadır. Günümüz teknolojisinde artık neredeyse hiçbir şeyin gizli kalmadığını düşünürsek, Monero'nun popülerliğinin nereden kaynağını anlayabiliriz.

MONERO (XMR) ÖZELLİKLERİ

  • Paranın kontrolü tamamen sizin elinizdedir. Yapacağınız işlemlerde bütün kontrolü siz sağlarsınız. Kimlik bilgileriniz gizli olduğunuzdan kime ne kadar para gönderdiğinizi, aldığınızı veya harcadığınızı sizden başka kimse göremez.
  • Takas edilebilmektedir. Değiştirilebilme ve takas edilebilme özelliğine sahiptir. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Diyelim ki bir arkadaşınızdan 100 TL borç aldınız. Bunu 100 TL'lik banknotla geri ödeyebileceğiniz gibi 2 adet 50 TL'lik banknotla da ödeyebilirsiniz. Değiştirilebilir özellik aşağı yukarı böyle bir şeydir.

 MONERO'NUN ARTILARI VE EKSİLERİ

Artıları:

  • Kripto paralar arasında gizliliğe en çok önem verenler arasındadır.
  • Ağ üzerinde yapılan işlemler birbirleriyle bağlantılı değildir
  • Yapılan işlemler takip edilemez.
  • Belirli bir blok limiti bulunmamaktadır
  • Yaptığınız işlemleri istediğiniz kişinin görmesini sağlayabilirsiniz

Eksileri:

  • Monero'ya uyumlu çok fazla cüzdan bulunmamaktadır.
  • Yeni başlamış biri için anlaşılır ve kolay değildir.
  • Bitcoin altyapısını kullanmadığı için bazı sıkıntılar yaşanmaktadır.

KAÇ ADET MONERO (XMR) VAR?

 Şu anda kripto para piyasasında çeşitli borsalarda 16.408.745 adet XMR dolaşımdadır.

MONERO (XMR) KAÇ PARA?

 Bu yazının yazıldığı tarih olan 15.09.2018 tarihinde Market Cap bakımından 9. sırada olan 1 adet Monero (XMR)'nin fiyatı 120 dolara eşit. Boğa döneminde 495.84 dolara kadar yükselen Monero umarız en kısa sürede bu fiyatlara geri döner ve yatırımcısının yüzünü güldürür.

 Peki Nasıl Satın Alacağız? : Altcoin Nasıl Alınır? adlı yazımızdaki talimatları takip ederek Binance borsası üzerinden satın alabilirsiniz. (Pembe yazılara tıklayarak ilgili bölümlere gidebilirsiniz.)

  Kripto paralarla ilgili bir başka yazımız daha burada bitiyor. Bol kazançlar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder