Cardano (ADA) Nedir? - Bilgi Kasırgası

Post Top Ad

3 Eylül 2018

Cardano (ADA) Nedir?

 Kripto paralar yazı serimize Cardano yani ADA ile devam ediyoruz. ADA şu an Market Cap verilerine göre 8. sırada bulunuyor. Bu yazımızda ADA nedir? Ada neden oluşturuldu? Ada Kaç para? Ada ne kadar adet bulunuyor? Gibi sorularınıza cevap bulacaksınız. Hemen yazımıza geçelim.


Cardano ADA Nedir?

 Kısaltması "ADA" olan Cardano, altyapısında "Ouroboros" isimli "Proof of Stake (PoS)" algoritmasını kullanıyor.
 Bitcoin ve diğer birçok altcoin "Proof of Work (PoW)" algoritmasını kullanıyor. PoW algoritmasında ödülü bloğu ilk kazan madenci kazandığını için madenciler birbirleriyle yarışıyorlar. Bu nedenle elektrik enerjisi tüketimi çok artıyor. Bu da Bitcoin'in geleceğindeki büyük problemlerden biri olarak görülüyor.
 Proof of Stake algoritmasında ise ödüller belli kurallara göre verildiğinden elektrik enerjisi bakımından bu algoritma verimli ve ucuz olarak nitelendiriliyor.
 Cardano (ADA) protokolü 2 katmandan oluşur. Kontrol ve ödeme katmanları. Ödeme katmanında hesaplarla ilgili bilgileri kontrol katmanında ise kimlik, kara listeye alma ve uyumluluk ile ilgili bilgiler bulunuyor.
 Cardano'nun bir adet cüzdanı ve bir adet de debit kartı bulunuyor. Daedalus adı verilen cüzdandan karta Cardano gönderilebiliyor ve bu yerel paraya çevrilebiliyor. Bununla birlikte Japonya'da Cardano'nun ATM'lerde işlem görebilmesi için çalışmalar başladı.

 Cardano ADA Ne Kadar Var?

25.927.070.538 adet ADA şu anda dolaşımda. Toplamda ise 31.112.483.745 adet ADA bulunmakta. Maksimum ise 45.000.000.000 ADA bulunabilir.

Cardano Kaç Para?

 Bu yazının yazıldığı tarih olan 03.09.2018 tarihinde Market Cap değeri bakımından 8. sırada olan ADA 0.10 dolara eşit. Boğa döneminde 1.22 dolara kadar yükselen ADA bakalım eski değerlerini tekrar yakalayabilecek mi?

Peki Nasıl Satın Alacağız? : Altcoin Nasıl Alınır? adlı yazımızdaki talimatları takip ederek Binance borsası üzerinden satın alabilirsiniz. (Pembe yazılara tıklayarak ilgili bölümlere gidebilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder