Tether (USDT) Nedir? - Bilgi Kasırgası

Post Top Ad

29 Ağustos 2018

Tether (USDT) Nedir?

 Kripto para yazılarımıza dolar bazlı bir coin olan "Tether" yani "USDT" ile devam ediyoruz. Bu yazımızda kripto piyasasında dolar yerine geçen Tether'in  ne işe yaradığını, piyasada ne kadar bulunduğunu ve nasıl satın alabileceğinizi anlatacağız.

tether-nedir

TETHER USDT NEDİR?

  Gerçek bir para birimine dayanan ilk kripto para olan Tether, kripto paralarla toplum içinde kabul görmüş geleneksel paraları bir araya getiriyor. Euro, Dolar, Yen gibi paralara endeksli olan Tether, Blockchain teknolojisinin nimetlerinden faydalanan bir coin. USDT sayesinde dünyanın herhangi bir yerinden başka yere güvenli ve hızlı bir şekilde para gönderebilmek kolay hale geliyor. Bunu yaparken de kullanıcılar kripto para piyasasının dalgalı yapısından etkilenmeden ellerinde kripto para bulundurabiliyor.
 USDT, Omni Protokolüne göre Blockchain ağı üzerinde, Ethereum ERC20 standartlarına göre basılmış 2 değişik altyapıyla faaliyet gösteriyor. 

OMNİ PROTOKOLÜ NEDİR?

 Omni protokolü blockchain ağlarını birleştirerek, kullanıcıların kripto paralarını gerçek bir para birimine (Dolar,Yen vb.) çevirmesini sağlayan açık kaynaklı bir yazılım projesidir. Bu platforma göre piyasadaki bütün Tether'ler platformun rezervindeki gerçek para birimlerine dayanıyor. Bu sayede kullanıcılar USDT'lerini şirketin koşullarına uyarak kripto paralarını gerçek itibari paralara çevirme imkanı bulabilir.

TETHER NEDEN OLUŞTURULDU?

 Kripto paralar gün geçtikçe daha çok yaygınlaşıyor ve günlük yaşamımıza daha çok girmeye başlıyor. Buna rağmen bazı ülkeler hala kripto para işine karşı tavır takınıyor. Haliyle kripto para borsalarında dolar,yen vb. para birimleriyle coin almak zor hale geliyor. USDT ise bu işlemi kolay hale getirip, borsaların işlevselleşmesine yardımcı oluyor.
 Blockchain ve ERC20 platformlarında yer alan her Tether değeri 1 Dolar olacak şekilde piyasaya sürülüyor.
 Sıklıkla Tether'in varlığı tartışma konusu olsa da kripto para evrenindeki çoğu işi kolaylaştırdığını söyleyebiliriz.

usdt-nedir

KAÇ ADET TETHER VAR?

Bu yazının yazıldığı tarihte (30.08.2018) 2.782.140.336 adet USDT dolaşımda ve toplamda 3.080.109.502 adet USDT bulunmakta. Mantığı gereği 1 Tether =1 Dolar. Market Cap verilerine göre en büyük 8. coin durumunda.


 Peki Nasıl Satın Alacağız? : Altcoin Nasıl Alınır? adlı yazımızdaki talimatları takip ederek Binance borsası üzerinden satın alabilirsiniz. (Pembe yazılara tıklayarak ilgili bölümlere gidebilirsiniz.)

 Bir kripto yazımız daha burada bitiyor. Bol kazançlar. 

2 yorum:

  1. Btcturk,Binance,Paribu güvenilir mi değil mi yazlarımız:

    1- Btcturk güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: btcturk güvenilir mi
    2- Binance güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: binance güvenilir mi
    3- Paribu güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: paribu güvenilir mi

    4- Binance güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: binance güvenilir mi

    YanıtlaSil
  2. Btcturk,Binance,Paribu güvenilir mi değil mi yazlarımız:


    Btcturk güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: btcturk güvenilir mi
    Binance güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: binance güvenilir mi
    Paribu güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: paribu güvenilir mi

    Paribu güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: paribu güvenilir mi

    YanıtlaSil