Stellar Lumens (XLM) Nedir? - Bilgi Kasırgası

Post Top Ad

25 Ağustos 2018

Stellar Lumens (XLM) Nedir?

 Kripto paralar hakkında bilgi verdiğimiz yazılarımıza CoinMarketCap verilerine göre 6. sırada olan Stellar Lumens (XLM) ile devam ediyoruz. Bu yazımızda; Stellar Lumens neden oluşturuldu? Dolaşımda kaç adet XLM var? XLM nedir? XLM kaç para? gibi soruların cevaplarını bulacaksınız. O zaman hızlıca yazımıza geçelim.


Stellar Lumens (XLM) Nedir?

 Stellar adı verilen ağın ana kripto parası olan Lumens (XLM), 2014 yılında Stellar ismiyle piyasaya çıkmıştı. Daha sonra coinin adı kendi ağı ile karışmaması ve ayrımının daha kolay yapılabilmesi için değiştirildi ve "Lumen" adını aldı.

XLM Neden Oluşturuldu? Avantajları Neler?

 XLM'nin temel işlevi Stellar ağının güvenliğini sağlamaktır. Amacı her gönderimde 0.00001 XLM işlem ücreti alarak Stellar ağını DoS ataklarından (Sahte trafik akışı) korumaya çalışmaktır. Bu işlem ücreti Lumen transferini çok ucuz kılmakta ve blok zinciri üzerindeki en ucuz işlem ücretlerinden biridir.
 Bunun yanında Stellar ağı üzerinde her biz cüzdanda en az 20 adet XLM bulunmak zorundadır. Bunun sayesinde her hesabın özgün ve Stellar ağının devamlı olmasını sağlar.
 XLM kripto para transferlerinde, transfer ücreti düşük olduğu için çok kullanılan bir coindir.
 Stellar ara sıra elinde Bitcoin bulunduranlara belirli adet XLM vererek coinin kullanımını teşvik etmektedir.
 XLM Coinin transfer süresi ise çok kısadır. Dünyanın neresinde olursanız olun XLM transfer süresi 2-5 saniye arasındadır.
 XLM yapısal olarak XRP'ye (Ripple) çok benzemektedir. Bu nedenle diğer kripto paralara göre daha merkezcil yapısıyla bireylerden ziyade banka ve şirketlerin ödeme ağına blockchain üzerinden destek sağlar.
xlm-nedir

Ne Kadar XLM Var?

18.772.938.741 adet XLM şu anda dolaşımdadır. Fakat toplamda 104.224.393.646 adet XLM bulunmaktadır. Dolaşımda olmayan coinlerin şirketin elinde tutulmaktadır.

XLM Kaç Para?

 Yazıyı yazdığımız tarihte (25.08.2018) 1 adet XLM 0.27 dolar değerindedir. 4.078.653.466 dolar Market Cap değerine sahiptir. Boğa döneminde 0.76 dolara kadar yükselen XLM'nin kısa zamanda bu değeri de aşmasını umuyoruz.

 Peki Nasıl Satın Alacağız? : Altcoin Nasıl Alınır? adlı yazımızdaki talimatları takip ederek Binance borsası üzerinden satın alabilirsiniz. (Pembe yazılara tıklayarak ilgili bölümlere gidebilirsiniz.)

 Bir başka kripto yazımızın daha sonuna geldik. Bol kazançlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder