Litecoin (LTC) Nedir? - Bilgi Kasırgası

Post Top Ad

27 Ağustos 2018

Litecoin (LTC) Nedir?

 Kripto paralar ile ilgili yazılarıma en eski altcoin'lerden şu an MarketCap bakımından 7. sırada olan "Litecoin" ile devam ediyoruz. Bu yazımızda; Litecoin nedir? Litecoin ne işe yarar? Ne kadar litecoin var? Litecoin fiyatı ne kadar? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Hızlıca yazımıza geçelim.

ltc-nedir


Litecoin (LTC) Nedir?

 Litecoin (LTC) , MIT / X11 lisansı ile piyasaya sürülen eşler arası şifreli ve eş zamanlı açık kaynaklı bir yazılım projesidir. Coinlerin oluşturulması ve transferi açık kaynaklı şifrelemeye dayanır ve herhangi bir merkeze bağlı değildir (Yani bir merkez tarafından yönetilmez).
  Litecoin (LTC) teknoloji bakımından neredeyse Bitcoin (BTC) ile aynıdır. Fakat "Yıldırım Ağı" ve "Ayrık Tanıkların Kabul Edilmesi" gibi özellikleriyle BTC'den ayrılır. Bu özellikler BTC'de yaşanması olası darboğazların yaşanmamasına yardımcı olur. Bunu belirli bir zamanda (Yoğunluk arttığında) ağ hızını arttırarak yapar.
 LTC'nin ödeme maliyeti çok düşüktür ve transfer hızı neredeyse BTC'nin 4 katıdır.
 LTC'nin kurucusu ise eski Google çalışanı Charlie LEE'dir.

LTC-vs-BTC

Litecoin ile Bitcoin'in Farkları (LTC vs BTC)

  LTC, BTC'den 3 önemli farkla ayrılıyor.

  1. LTC, BTC'den 4 kat daha fazla üretilecek. Bu da 84 milyon adet LTC üretilecek demektir.
  2. LTC, BTC'ye göre transfer bakımından yaklaşık 4 kat daha hızlı.
  3. LTC'nin trasnfer maliyeti BTC'ye göre çok düşük.

Toplam Kaç Adet LTC Var?

58.031.705 adet LTC şu anda dolaşımdadır. Fakat toplamda 84.000.000 LTC bulunmaktadır. Madencilik faaliyetleriyle ileride bütün LTC'ler dolaşıma girecektir.

LTC Kaç Para?

 Bu yazının yazıldığı tarihte (27.08.2018) bir adet LTC 57.74 dolara karşılık geliyor. Boğa döneminde 366 dolara kadar yükselen LTC umarız en kısa zamanda tekrardan o seviyelere gelir.

  Peki Nasıl Satın Alacağız? : Altcoin Nasıl Alınır? adlı yazımızdaki talimatları takip ederek Binance borsası üzerinden satın alabilirsiniz. (Pembe yazılara tıklayarak ilgili bölümlere gidebilirsiniz.)

 Bir kripto yazımızın daha sonuna geldik. Bol kazançlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder