EOS Coin Nedir? - Bilgi Kasırgası

Post Top Ad

25 Ağustos 2018

EOS Coin Nedir?



 Bitcoin ve Altcoin'lerin ufak ufak yeşillenmeye başladığı şu dönemde EOS Coin de dikkat çeken coinlerden biri. EOS market cap bakımından şu an 5. sırada yani şu an en iyi 5. coin durumunda. Peki bu EOS nedir? Ne işe yarar? Hemen konuya girelim.

eos-coin-nedir


EOS Nedir? Ne İşe Yarar?

 Çok da eski bir coin olmayan EOS'un 26 Haziran 2017 tarihinde ICO evresi başladı. 28 Haziran 2017 tarihinde biten ICO evresinden sonra ERC20 tokeni olarak yatırımcılara dağıtılmaya başlandı.
ICO döneminden yaklaşık bir sene sonra 2 Haziran 2018 tarihinde ise mainnet lansmanıyla Ethereum bazlı ERC20 token olmaktan çıkıp coin haline geldi.
 Ethereum Smart Contrat nasıl ERC20 temelli birçok token oluşturabiliyorsa, EOS da merkezi olmayan uygulamaların oluşturulabilmesi için tasarlandı. Bu sebeple EOS üzerinde geliştirilecek uygulamalar; kimlik doğrulama, hesaplar, veri tabanları, uygulama programlama ve asenkron iletişim gibi olanaklardan faydalanabiliyor.
 EOS teknolojisi sayesinde saniyede milyonlarca işlem yapabilme kapasitesine sahip, merkezsiz ve masrafsız uygulamaların oluşturulabilmesi için uygun bir platform. EOS Coin'in arkasında ise block.one şirketi yer alıyor. Bu şirketin amacı bazı konularda teknolojik çözümler üretmek.
 EOS kendi platformlarında oluşturulan herhangi bir uygulamayı geliştirmeyi vaat etmiyor. Uygulamaları, oluşturucularının geliştirmesi gerekiyor.

Ne Kadar EOS Coin Var?

 Şu an çok sayıda borsada işlem gören EOS Coin'den dolaşımda 906.245.118 adet  bulunuyor. Toplamda ise 1.006.245.120 adet EOS Coin bulunmakta. Proje sahipleri ara ara dolaşıma EOS Coin sokuyor. İleride dolaşımdaki adet toplam adete eşitlenebilir.

EOS Coin

EOS Kaç Para?

 Bu yazıyı yazarken (25.08.2018) EOS Coin 5.06 Dolar'dan işlem görüyor. En son boğa piyasasında 21.46 Dolara kadar yükselen coin potansiyeliyle dikkat çekiyor.

  Peki nasıl satın alabilirsiniz? Binance borsasından EOS Coin satın alabilirsiniz. (Binance Yazısına tıklayarak siteye gidebilirsiniz.)

 Yazımızın sonuna geldik. Umarız piyasa çok yakında kendini toparlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder