Ethereum Nedir? - Bilgi Kasırgası

Post Top Ad

14 Ağustos 2018

Ethereum Nedir?

 Türk lirasının istikrarsız olduğu şu dönemlerde Türkiye'deki yatırımcılar kripto paralara yönelmeye başladı. Kripto para borsalarının hacimleri ciddi şekilde yükseldi. Bitcoin, Ethereum, Ripple, Icon, Iota gibi coinlere ilgi yüksek. Fakat şu sıralar kripto piyasası da pek iyi değil. Değerini şu anlık kaybeden coinlerden biri de Ethereum.

 Peki nedir bu Ethereum?

 Kuzey America Bitcoin Konferansında kurucusu Vitalik Buterin tarafından tanıtımı yapılan coin beklenilmedik bir ilgi gördü. Bu ilginin nedeni diğer altcoinlerden çok daha fazla yenilik ve çözüm üretmesiydi.
 Ethereum, ana kaynağı ETH (Kripto Para) olan bir işletim sistemidir. BlockChain mantığıyla oluşturulan platform, kendisine özel bir işletim sistemiyle "Merkezi Olmayan" yazılımların geliştirilmesine yardımcı olmaktadır. Bu yazılımların yardımıyla aynı işletim sistemi içinde, merkezi BlockChain teknolojisi olan, yüzlerce ve hatta binlerce altcoin yaratılabilir.

Ethereum parası

Bitcoin'i Geçecek mi?

 İnsanlar bu sorunun cevabını merak ediyor. Ethereum Bitcoin'i geçebilir mi? Ona rakip olabilir mi? Ethereum bitcoine alternatif olarak çıkan bir coin fakat bitcoinin yerinde gözü olduğunu düşünmüyorum. Bu düşüncemi Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin'in şu sözleri doğruluyor. 
Vitalik-buterin-kimdir"Eğer kripto paralar ile dünyada bulunan değerli kaynakları karşılaştırıyorsak ve Bitcoin’i ALTIN, Litecoin’i GÜMÜŞ olarak kabul ediyorsak, Ethereum PETROL’dür. Çünkü Ethereum’un altında yatan teknoloji dünyanın İnternet sistemindeki enerji 
kaynağı olacaktır. Dünyada petrol nasıl bir çok sektör ve teknolojide kullanılıyorsa Ethereum teknolojisi için de aynı şey geçerlidir. Bu nedenle biz Ether’i ‘kripto yakıt’ olarak adlandırıyoruz. Ethereum platformunun ihtiyaç duyduğu enerji Ether (ETH) ile sağlanacak."

  Bu sözlerin doğrultusunda Ethereum'un Bitcoin'in tahtında gözü olmadığını anlıyoruz. Zaten Ethereum geliştirici ekibinin içinde Bitcoin'in gelişimine katkı sağlamış isimler de mevcut.
 Şu sıralar Ethereum'un fiyatı diğer coinlerde olduğu gibi düşüşte. Fakat görüşler bunun boğa piyasasının düzeltmesi olduğunu ve coinlerin kısa süre içinde tekrar toparlanacağı yönünde. Şu an Ethereum son 9 ayın en düşük seviyesinde ve $26.198.787.001 Market Cap değerine sahip. Bakalım önümüzdeki günler bize ne gösterecek.

Yazımız burada bitti. Yorumlarınız bizim için çok değerli. Sayfanın en altından yorum göndererek değerli yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.
 Binance borsasından Ethereum satın alabilirsiniz: https://www.binance.com/?ref=15692050


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder