Ripple Nedir? - Bilgi Kasırgası

Post Top Ad

16 Ağustos 2018

Ripple Nedir?

Kripto coinler günümüzde önemli bir yer kaplıyor. Bu coinler değişik sorunlara çözüm amacıyla ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de Ripple. Peki nedir bu Ripple? Ne işe yarar? Hangi sorunlara çözüm olarak çıkarıldı? Yazımızın devamında bunların cevaplarını bulacaksınız? Ripple İngilizcede, daire şeklinde dalgalanma, küçük dalgacık anlamlarına gelir.

Ripple tutan insan

Ripple (XRP) Nedir?

 Ripple 2012 yılında ortaya çıktı. RippleNet adında bir ödeme ağı ve Ripple (XRP) adında bir kripto para olarak bu sektörde yerini aldı. Ripple, madenciliği yapılmayan ve ledger adlı blockchain tabanlı defterlerin tamamının bir şirket tarafından yönetildiği bir coin. Diğer coinlerden farklı olarak bir merkezinin bulunması yönüyle, ödeme sistemleri sağlayan bankalar ve şirketlerin tercih ettiği bir coin. Brad Garlinghouse şirketin CEO'sudur. San Francisco başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde ofisleri bulunmaktadır.

Ripple'ın Ne Avantajı Var?

 Ripple belirli bir merkezi bulunduğu için Şirketler ve Bankalar tarafından tercih edilen bir coindir demiştik. RippleNet birçok bankayla işbirliği içindedir. Santander, UBS, American Express ve Akbank gibi şirketler ve bankalarla anlaşması bulunan Ripple bu şirketlerin para transferlerini yönetiyor.  
 Peki bu şirketler neden Ripple kullanıyor? Çünkü Ripple 4 saniye gibi kısa bir sürede uluslararası para transferine olanak sağlıyor. Saniyede 1500 işlem yapabilirken Visa ile aynı sayıda işlem yapılabileceği iddia ediliyor (saniyede 50.000 işlem)
 Bu yazıyı yazarken Ripple en büyük 3. kripto para konumunda. 11,5 milyarlık pazar payıyla Bitcoin ve Ethereum'un arkasından geliyor. Şu anki değeri ise 30 cent. Geçen seneki boğa piyasasında 3.32 doları gördüğünü düşünürsek, potansiyeli olan bir coin olarak görülüyor.

Closeup Photo of Three Round Coins in Person's Palm

Toplam Kaç Adet Ripple Var?

 Kripto paraların değerinin belirlenmesinde ne kadar adet olduğu ve ne kadarının dolaşımda olduğu önemli bir etken. Toplam 99.991.874.018 adet Ripple var. Fakat bunların hepsi dolaşımda değil. 39.372.399.467 adet Ripple dolaşımda. Peki bu dolaşımda olmayan coinler nerede diyeceksiniz. Şirket bu Ripple'ları belirli zamanlarda piyasaya sürmek için saklıyor. Belirli bir kısım Ripple'da sadece şirket çalışanlarına ait.

Ripple Kaç Para?

 Ripple'ın bu yazıyı yazarken değeri 30 cent. 2017'nin başında 0.006 dolar olan Ripple, 2018'in başında 3.32 dolar seviyelerine kadar yükselmişti. Bu yükselmeyle %36.018'lik artışla 2017'nin en çok kazandıran coini ünvanına sahip oldu.

Ripple Nasıl Satın Alınır?

 Ripple birçok borsada işlem gören bir coin. Fakat güvenilirlik ve dünyanın en büyük kripto coin borsası olması nedeniyle benim tercihim Binance. https://www.binance.com/?ref=15692050 Linkten borsaya üye olarak, herhangi bir Türk borsasından (Paribu, Btctürk vs) bitcoin alıp Binance borsasına gönderin. Sonra gönderdiğiniz Bitcoin ile Ripple satın alabilirsiniz.

Yazımızın sonuna geldik. Yorumlarınızı bekliyoruz. Kripto yazılarımız devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder