Bitcoin Cash Nedir? - Bilgi Kasırgası

Post Top Ad

23 Ağustos 2018

Bitcoin Cash Nedir?

 Kripto paralar hakkındaki yazılarımıza "Bitcoin Cash" ile devam ediyoruz. Bitcoin Cash diğer altcoinler gibi internet ortamı için oluşturulmuş bir kripto paradır. Bitcoin ve çoğu altcoin gibi merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir. Yani belirli bir kurumun veya kurumların denetiminde değildir. Bitcoin Cash, Bitcoin'in sanal para transferi sisteminin devamı niteliğindedir. Bitcoin Cash kripto para piyasasına 1 Ağustos 2017'de giriş yapmıştır. Piyasaya girdiğinde Bitcoin Cash'ler elinde Bitcoin bulunduranlara 1'e 1 oranında dağıtılmıştır (Bitcoin Cash Fork) . Böylece Bitcoin Cash piyasaya girmiştir.

bitcoin-cash

Bitcoin Cash Nasıl Ortaya Çıktı?

 Bitcoin'de blok başına MB ve saniyede 3 işlem limiti bulunmaktatır. Teorik olarak bu limiti arttırmak çok zor olmasa da senelerdir süren tartışmaların sonucunda bu konuda bir ortak karara ulaşılamamıştır. 2017'de bu limitler aşırı birikme sonucu sorun çıkarmaya başladı. İşlem ücretleri bir anda yükseldi ve Bitcoin'e olan güven azaldı. Kullanıcılar işlemlerini tamamlamak için günlerce bekledi. Bunun sonucunda yatırımcıların çoğu Bitcoin ile işlem yapmayı bıraktı. Bunun sonucunda Bitcoin'in marketteki baskınlığı %95'ten %40'lara düştü. Bu sıkıntılı durumdan kurtulmak ve Bitcoin'e eski popülerliğini geri kazandırmak için Bitcoin Cash tasarlandı. Bitcoin Cash piyasaya girince Bitcoin ile birlikte hızlı bir yükseliş yaşadı.

Bitcoin Cash Fiyatı Ne Kadar?

 Bitcoin Cash 1 Ağustos 2017 tarihinde yaklaşık 175 dolar seviyelerinde piyasaya giriş yaptı. Bundan kısa bir süre sonra 450 doların üstüne çıktı. Bitcoin Cash boğa piyasasında 21 Aralık 2017 tarinde tarihinin en yüksek seviyesi olan 4091 doları görmüştür (ATH : All Time High). Bu andan sonra diğer coinlerde olduğu gibi Bitcoin Cash de düşüşe başlamıştır. Bu yazının yazıldığı 23.08.2018 tarihinde Bitcoin Cash Market Cap değeri olarak 4. sırada ve 529 dolar seviyesinde. Umarız kısa zamanda eski güzel günlerine geri döner.
 Yazımızın sonuna geldik. Yazımızı paylaşarak veya aşağıdan yorum yaparak bize destek olabilirsiniz. Bol kazançlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder