Amazon Türkiye Açıldı! - Bilgi Kasırgası

Post Top Ad

19 Eylül 2018

Amazon Türkiye Açıldı!

 Pek çoğumuz ülkemizde bulamadığımız veya ülkemizde yurt dışına göre fiyatı pahalı olan ürünleri satın almak için Dünya'nın en büyük alışveriş sitesi olan Amazon'u kullanmışızdır. Geçen senelerde Türkiye'deki kullanıcıları için amazon.de adresinde 50 euro üzeri alışverişlerde bedava kargo seçeneği sunan Amazon sonunda amazon.com.tr olarak ülkemize giriş yaptı.
amazon-turkiye


 Jeff Bezos'un kurduğu bu şirket şu an sektöründe dünya devi. Kullanıcılar amazon.com.tr 'ye girdiklerinde aşağıdaki yazıyla karşılaştılar.
"Amazon.com'un kurulduğu 1995 yılından bu yana Türkiye'deki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün Türkiye'deki müşterilerimizin Amazon alışveriş deneyimlerini zenginleştirecek olan Amazon.com.tr'nin açıldığını duyurmanın gururunu yaşıyoruz."

  Amazon bundan sonra resmen ülkemizde hizmet vermeye başladı. Yeni açılması sebebiyle birçok üründe kampanyalar bulunuyor. Ve bu ürünler piyasa fiyatının altına satışta. Örneğin JBL marka bir kulak içi kulaklık 89.5 tl'den satışta (Diğer sitelerde 130 tl bandında).
 Ayrıca Amazon KOBİ'lere de çok yardımcı oluyor ve bunun için dünya genelinde büyük yatırımlar yapıyor.
 Amazon.com.tr’nin açılması ile birlikte Türkiye’deki işletmeler, herhangi bir ürün listeleme ücreti olmadan ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanındaki müşterilere satabilecek. Amazon bu işletmelere; listeleme araçları, 7 gün 24 saat çevrim içi satış desteği, açık ve şeffaf satış koşulları, fiyatlandırma bilgileri, rapor ve analizler gibi satış artırmaya destek olacak hizmetler sunuyor. Amazon.com.tr   Amazon Satıcı Hizmetleri Ülke Lideri Alpagut Çilingir bu konuyla ilgili aşağıdaki gibi konuştu.
“E-ticaret sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki küçük ve büyük ölçekli işletmelerle aynı düzeyde çalışma imkanına sahip olurken, işlerini büyütme fırsatı yakalıyor. Biz de Amazon olarak, satıcıların başarılı olması için çeşitli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz; yüklerini azaltacak araçlar sunuyor ve satışlarını artırmalarına destek oluyoruz.”
 Piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan Amazon'un bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı, şirket tarihinde bir çeyrekte elde edilen en yüksek rakam olmak üzere 2,5 milyar dolar olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder